Rinia Shqiptare dhe Organizata Studentore në zgjedhje vjetore!

08.04.2014

Ditën e shtunë në mbledhjen e  përgjithshme vjetore e të Rinjve Shqiptarë dhe Organizatës të Studentëve Shqiptarë në Norvegji u mbajtën zgjedhjet e rregullta të kryesis së re!

Personat që do të udhëheqin  për vitin 2014/2015  u zgjodhën këta:

 

Kryesia qendrore:

Kryetar: Tony Sadiku
Nënkryetari : Arber Ademi
Sekretar:Marigona Salihu
Arkatar : Shpresa Kurti
Zëdhënës dhe webmaster : Arton Baftiu
Këshilltar : Shermin Aliti

Ajo lokale:

Kryetar : Florina Zagragja
Nënkryetar : Besa Kurti
Sekretar : Gentiana Salijaj

Kurse me 5 prill ishin mbajtur  edhe zgjedhjet ne kryesine e të rinjve shqiptar në Østfold  2014/2015 .

Kryetar : Mira Merovci
Nenkryetar: Alberina Alimehaj
Sekretar: ende nuk ka!

Raporti vjetor për 2013/2014 , procesverbali i mbledhjes së përgjithshme dhe të akteve nënligjore të përditësuar do ti publikojn shum shpejtë  në faqen e tyre  të internetit www.albung.no

Kryesia në ikje  falënderon per kontributin e dhënë  dhe njeherit uron kryesin e re  per pune suksesive ne te ardhmen!

 


QIKSHN-ja me faqe të re interneti!

08.04.2014

Këto ditë Qendra Islamike Kulturore Shqiptare në Oslo, lançoi faqen e re të internetit, ku për të gjithë vizitorët do të jetë më lehtë të gjinden gjitha informacionet rrethë kësaj qendre të madhe shqiptarë në Norvegji, njëkohësisht kjo faqe ka edhe një lexueshmëri më të shkëlqyer dhe tërheqëse për syrin e njeriut.

Falënderim të veçantë për kontributin e dhënë në këtë lëmi, Kryesia e QIKSHN-së përcjell Jetmir Rustemit, i cili po mirëmban rrjetin social informativ të kësaj qendre për shum vite radhazi.

 


Ndeshje vëllazërore në futboll!

14.03.2014

Me rastin e vizitës së skuadrës vëllazërore KF Liria nga Danimarka, ditën e shtunë me date 15 mars nga ora 19.00 deri 24.00 do jë argëtoj grupi muzikorë nga Larviku, Atdhe dhe Fisnik Marku si dhe këngëtari jonë I palodhur z. Sabedin Agga Shabani!

Kurse ditën e diel me date 16 mars në orën 11.00 do të zhvillohet një ndeshje miqësore mes skuadrave të 
KF Liria dhe KF Rilindja në fushën e Haugerud-it.

Ju mirëpresim të gjithëve.


Shkolla Shqipe Naimi Frashëri kremton ditën e mësuesit!

13.03.2014

Shkolla Shqipe "Naim Frashëri" Oslo, falënderon prindërit dhe gjithë ata që zgjojnë interes që fëmijët tanë duhet mësuar gjuhën shqipe dhe duhet ruajtur traditat tona me vlera të larta kombëtare. Në këtë manifestim rasti ku u shënua dita e mësuesit pra 7 marsi, 127 vjetori i Shkollës së parë Shqipe në Korcë, Epopeja e lavdishme e UCK-së dhe 20 vjetori i Shkollës së parë Shqipe në Oslo e rrethinë, kishte të pranishëm nga shum qytete të ndryshme, të moshave të ndryshme dhe të dy gjinive kështu që plotësojmë një nga standardet bashkëkohore për barazi gjinore.
Pjesa e madhe e të të pranishmëve ishin fëtyra të njohura për ne sepse kontributi i tyre është i pa mohueshën që ata kishin dhënë gjatë viteve të shkuara edhe at në lëmi të ndryshme profesionale.
Programi manifestiv ishte i begatuar me këngë e recitale nga më të vegjëlit e deri tek Lidhja e shkrimtarëve tanë që recituan poezi nga botimet e tyre, poashtu këtë takim edukativo-arsimor e nderoi edhe prania e Ambasadorit të RM-së për shtetet Skandinave , ekselenca e tij z. Enver Abdulahi ku dhe për kontributin e dhënë në mësimdhënje të z. Rexhep Kurtishi e vlerësori lartë, dhe gjithashtu punën e mësuesit Imri Trena i cili vazhdon të jep maksimumin që Shkolla Shqipe të hapërojë dhe të egzistojë. Ana teknike vizuele ishte përgaditur nga Shoqata Kulturore Shqiptare Rilindja përkatësisht nga Metush Bajrami, rexhep Shehu dhe Alush Baliqi, ku me profesionalzmin e tyre në anë teknike bënë programin e sotshëm edhe më të begatshëm, edhe më artistik me shfaqjen e filmit dokumentar " Sfidë Asimilimit" film ky i bërë nën regjinë e z. Rexhep Shehut dhe folësit në film z. Imri Trena ku ata në vitin 2002 të sponzoruar nga QIKSHN.ja kishin bërë nje film permbledhës nga të gjitha organizatat e asaj kohe ku edhe veprimtaria e tyre ishte shumë më në nivel se sa tani, pra pas 12 viteve vërehet një stagnim organizativ në mesin tonë. 
U apelua nga të ghithë folësit të pranishëm në sallë që të jemi më aktiv dhe më serioz sidomos në sjelljen e fëmijëve në shkollë shqipe apo edhe atë të mësim-besimit, të flitet shqip në shtëpi me fëmijët, poashtu edhe shoqata Rilindja e para në Oslo dhe më aktivja deri më tani , apeluan për angazhim më reciprok dhe dinjitoz nga rinia jonë që të kontribojnë në realizimin e datave historike për ne shqiptarët sic është 28 nëntori, 17 shkurti, 7 marsi, që këto organizime të bëhen sic i ka hije dhe të jenë tradicionale në këtë shtet ku po jetojmë.
Programi në vehte kishte edhe kuicin e diturisë ku fëmijët tanë që vijojnë shkollën shqipe të dieleve dhanë rezultate të mira duke i u përgjigjur saktë në pyetjet e tyre të përgaditura nga personeli i kësaj shkolle.
Sic edhe e cekëm në fillim të këtij shkrimi se kishte te pranishëm bashkatdhetarë që janë kontribues të vazhdueshëm në sferën artistike kështu Shengyle Berisha Osmani sëbashku me Sabedin Shabanin e hijeshuan programin me këngë popullore shqiptare ku dhe aplaudimi tregoj qartë se ende kemi ndjenja për këngët tona në mesin e të të gjithë moshave. Ata janë në skenë cdoherë për ne keshtu që edhe kësaj radhe pa orkestrinë kënduan disa këngë me shum vullnet dhe dëshirë.
Në fundë të programit u ndanë mirënjohje për gjtihë kontribuesit që sadopak mundohen që të jetësohen ato që ishin krijuar nga të parët tanë në Norvegjinë e largët, pra bëhet fjalë për emigrantet e parë shqiptarë të viteve të 80-ta.
Poashtu mirënjohje të posacme pranoi mësuesi ynë i dashur Rexhep Kurtishi , i cili ja kishte kushtuar plotë 19 vite shkollës shqipe në Oslo, dhe tani për disa shkaqe mjaftë të arsyeshme dhe me pikëllim të thellë i jep fundë mësimit në këtë shkollë por prap se prap do të jetë gjithmonë i pranishem në manifestimet e ardshme dhe pse jo nëse e kërkon nevoja per ndihmë edhe rreth shkollës.

JU jemi miënjohës edhe Shoqatës, përkatësisht Klubit Futbollistik Rilindja për mundësinë dhe zemergjerësinë që aktivetet argëtuese, kulturore dhe arsimore të bëhen në lokalin e tyre mjaft të madhë dhe modern. 

MIRUPAFSHIM NË ORGANIZIMET E RADHËS!